top of page
  • Theunis Remi

Nieuwe verbouwpremie vanaf 1 oktober 2022

Benieuwd welke premies u recht op heeft?


Sinds 1 oktober is er een nieuwe VerbouwPremie en daaraan verbonden een nieuwe VerbouwLening van de Vlaamse Overheid. Wilt u te weten komen of uw woning in aanmerking komt? Ontdek het hier!


Wat verandert er?

Vanaf nu kan u de aanvraag voor renovatie en energiebesparende investeringen via éénzelfde loket aanvragen. De VerbouwPremie van de Vlaamse overheid geldt voor het energiezuinig verbouwen van woningen, appartementen, en alle andere gebouwen in het Vlaamse Gewest.


Voor wie?

De VerbouwPremie is er zowel voor particulieren als bedrijven, en alle panden gelegen in het Vlaamse Gewest komen in aanmerking. Is het pand uw hoofdverblijfplaats? Dan kan u een beroep doen op de volledige premie. Als het pand niet uw hoofdverblijfplaats is of als u niet zelf de eigenaar bent, komt u enkel in aanmerking voor energie-efficiënte investeringen.


Bij de aanvraag houdt de overheid rekening met uw inkomen. Via de simulator van de Vlaamse overheid kunt u hierover meer te weten komen. Als u alleenstaande bent, kunt u zich ook informeren bij uw gemeente. De documenten die u daarvoor nodig hebt, kunnen wij voorzien.


Welke werken?

Deze categorieën komen in aanmerking:

· Dak: isolatie en renovatie

· Buitenmuur: isolatie en renovatie

· Vloer: isolatie en renovatie

· Ramen en deuren: glas en buitenschrijnwerk

· Binnenrenovatie: binnenmuur, plafond en trap

· Elektriciteit en sanitair

· Hernieuwbare energieproductie: zonneboiler, warmtepomp, warmtepompboiler

· Gascondensatieketel

Let op: alle werken voor de VerbouwPremie moeten uitgevoerd worden door een aannemer. Enkel in sommige gevallen is doe-het-zelf is toegelaten. Ontdek ze hier!


De VerbouwLening

Naast de VerbouwPremie kunt u vanaf september 2022 ook een VerbouwLening aanvragen. Deze kan tot 60.000 euro bedragen en richt zich op renovaties ten behoeve van de woningkwaliteit en energieprestatie.Contacteer ons gerust voor een vrijblijvende offerte of meer informatie!


25 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Yorumlar


bottom of page