top of page
  • Theunis Remi

Wat u allemaal moet weten over het onderhoud van uw cv-ketel

Houd uw cv-ketel in goede conditie

Gebruikt u voor het verwarmen van uw woning een cv-ketel? Dan weet u waarschijnlijk wel dat deze regelmatig moet worden onderhouden. Lees in deze blog hoe vaak dit nodig is en waarom het belangrijk is voor uw cv-ketel.


Onderhoud CV-ketel

Is een onderhoud wettelijk verplicht?

Het keuren van uw cv-ketel is wettelijk verplicht. Bij nieuwere ketels wordt aangeraden deze eens om de twee jaar te laten onderhouden voor een schonere verbranding in uw toestel. Vanaf een leeftijd van zo’n acht jaar – liefst eerder – is een jaarlijkse onderhoudsbeurt aangeraden.

Dit onderhoud moet worden uitgevoerd door een erkende professional, want niet alleen is een onderhoud van de ketel verplicht om de twee jaar, maar u heeft ook een attest nodig. Bij stookolieketels is een jaarlijks onderhoud en keuring vereist.


Waarom is een onderhoud van uw cv-ketel noodzakelijk?


Veiligheid

Er zijn verschillende redenen waarom een onderhoud van uw cv-ketel noodzakelijk is. Eerst en vooral is het wettelijk verplicht, omdat het op deze manier de veiligheid van de gebruikers waarborgt. Een cv-ketel komt sowieso al met heel wat onderhoudsvoorschriften van de installateur, en een onderhoud en keuring zorgen ervoor dat uw toestel nog altijd aan alle veiligheidsvoorwaarden voldoet.


Langere levensduur van uw cv-ketel

Er is ook een financieel voordeel verbonden aan het onderhoud van uw cv-ketel. Door een regelmatig onderhoud wordt uw cv-ketel helemaal op punt gezet. Dat wil zeggen dat versleten onderdelen worden vervangen. Het zorgt ervoor dat uw cv-ketel langer meegaat én dat u in de gebruiksperiode minder te maken krijgt met dure herstellingen. Door regelmatig een check-up te doen, voorkomt u immers problemen aan uw ketel.


Een ander financieel voordeel is dat een goed onderhouden cv-ketel efficiënter werkt. Dit betekent dat deze minder hard moet werken om uw woning van dezelfde warmte te voorzien. Op het einde van de rekening zal u dus een lagere energiefactuur hebben dan wanneer uw cv-ketel slecht onderhouden is.


Onderhoud nodig? Vraag een offerte bij Theunis Remi.

16 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page